Heb jij last van onzuiverheden en mee-eters, grove poriën, puistjes en/of een glimmende huid? Dan ben je niet alleen. Veel mensen hebben te maken met deze vervelende huidproblemen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen en weer een gezonde, stralende huid te krijgen.

lavendel skin spray

TIP1. Een van de eerste stappen in het verbeteren van je huid is het vermijden van uitdrogende producten. Veel schuimende reinigers werken namelijk te agressief en kunnen de natuurlijke oliën op je huid wegnemen, waardoor je huid juist meer talg gaat produceren om dit tekort aan te vullen. Dit kan leiden tot verstopte poriën en acne. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een zachte reiniger zoals een olie reiniger. Deze verwijdert op milde wijze al het vuil en talg zonder je huid uit te drogen.

TIP2. Daarnaast is het belangrijk om lief te zijn voor je huid. Kies voor natuurlijke producten zonder chemische stoffen die je huid kunnen irriteren. Chemische stoffen kunnen namelijk de pH-balans van je huid verstoren en zo bijdragen aan onzuiverheden en irritaties.

 

TIP3. Gebruik regelmatig een diepte reinigend masker of scrub om je poriën zuiver te houden. Door het verwijderen van dode huidcellen en overtollig talg, verminder je de kans op verstopte poriën en puistjes.

TIP4. Naast externe factoren, kan ook stress een grote invloed hebben op je huid. Stress kan aandoeningen aan de huid verergeren en maakt je huid vatbaarder voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren. Het is daarom belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden of hier goed mee om te leren gaan.

TIP5. Hydratatie is ook essentieel voor een gezonde huid. Zorg ervoor dat je dag- en nachtcrèmes gebruikt met een lichte textuur die je huid hydrateren zonder deze te verzwaren. Een goed gehydrateerde huid is beter in staat om onzuiverheden af te weren.

dode zee masker dieptereinigend masker
multi use oil mandarijn

TIP6. Ververs regelmatig je hoofdkussen en desinfecteer je gsm. Dit helpt bij het verminderen van bacteriën die acne kunnen veroorzaken.

TIP7. Puur selderijsap wordt vaak geprezen als dé detox voor je huid. Drink dit elke ochtend op een lege maag en zie hoe je huid (& lichaam) steeds gezonder wordt.

TIP8. Let op je voeding. Vervang frisdranken door zelf gemaakt fruitsap van sinaasappelsap, citroen en roze pompelmoes. Deze combinatie smaakt niet alleen heerlijk, maar werkt ook ontgiftend voor je lichaam en dus ook voor je huid.
Zuivel kan bij sommige mensen zorgen voor een ontstekingen in de huid. Probeer eens enkele weken zuivel achterwege te laten en kijk of je verbetering ziet.

TIP9. Laat eens in de zoveel tijd je huid professioneel behandelen in een schoonheidsinstituut en volg het thuisadvies goed op. 

TIP10. Probeer eens een kruidenpeeling, zoals de Bio Peel. Deze peeling werkt fantastisch voor de gemengde tot vette huid en bevat een unieke mix van natuurlijke gedroogde kruiden, zeewier en plant- en fruitextracten die je huid stimuleren om zichzelf te herstellen.

 

Kortom, er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om van onzuiverheden, mee-eters, grove poriën, puistjes en een glimmende huid af te komen. Gebruik geen uitdrogende producten, wees lief voor je huid met natuurlijke producten, gebruik regelmatig een diep reinigend masker of scrub, vermijd stress, hydrateer je huid goed, ververs je hoofdkussen en desinfecteer je gsm regelmatig, drink puur selderijsap als detox voor je huid, vervang frisdranken door home-made fruitsapjes, laat je huid professioneel behandelen in een schoonheidsinstituut en probeer eens een kruidenpeeling. En vergeet niet om zuivel tijdelijk te vermijden als dit mogelijk invloed heeft op jouw huidproblemen. Met deze tips ben jij weer op weg naar een gezonde en stralende huid!

TOP 7 producten die passen bij jouw huidtype:

× Kan ik je ergens mee helpen?