Wat is Transformational Cupping?

 

Transformational Cupping is cupping volgens de ‘Kim Cupping Methode’. Deze vorm is intensiever en diepgaander dan gewone cupping en daardoor is het effectiever.

Tijdens een cupping behandeling komen verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma, ziekten, oud zeer, klachten, kwalen, bindweefsellagen, ophopingen van vet en spierknopen los. Er komt zuurstofrijk bloed, alles gaat weer stromen en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Je krijgt en voelt letterlijk weer ruimte in je hoofd en in je lijf. Je voelt je lichter en energieker. Frisser en helderder. Bewuster, meer intuïtief, minder verstoring en dichter bij jezelf.

 

DE JUISTE VOEDING

Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt te verwijderen, waardoor slijm en verklevingen loskomen en alles weer in harmonie kan stromen.

Voeding speelt uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt de afvalstoffen wel verwijderen met cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten, kunnen klachten terugkeren.

 

AFVOEREN VAN AFVALSTOFFEN

Helaas eten we niet meer puur natuur en hebben we te maken met luchtvervuiling, (oude) medicatie, vaccinatie, stress op alle niveaus, E-nummers, verzorgingsproducten, 5-G en andere stralingen, schoonmaakmiddelen etc. die ons lichaam opslaat als afvalstoffen. Met Transformational Cupping kan dit worden afgevoerd. Belangrijk is dat we hierbij de organen gaan ondersteunen.

CUPPING IS ZOWEL LICHAMELIJK ALS FYSIEK INZETBAAR

Bij psychisch/emotioneel kun je denken aan alle oude ’troep’ die eindelijk losgelaten mag worden. Verwerking van oude patronen, gevoelens en/of gedachten die je van anderen (bijvoorbeeld van je ouders) hebt overgenomen, trauma’s etc.

Het is pas wetenschappelijk bewezen dat onze cellen ook emoties opslaan. En zo kan dat vallen met de fiets nog jaren lang in het geheugen zitten in de cellen rondom de knieën. Hoe fijn dat dit hiermee los kan komen en gewoon vanzelf afvoert wordt zodat jij je ineens veel “lichter” gaat voelen. Je hebt letterlijk en figuurlijk oude bagage losgelaten.

 

RESULTATEN

De resultaten zijn ongekend. Wanneer afvalstoffen verwijderd worden, kan het lichaam weer herstellen en het zelfgenezend vermogen optimaal worden geactiveerd. Wat de klachten ook zijn, denk aan Transformational Cupping. 

 

 

transformational cupping

 Werkt op op alle lagen:

 • Huid
 • Vet
 • Afvalstoffen
 • Littekens
 • Aderen
 • Striae
 • Bindweefsel
 • Cellulite
 • Meridianen
 • Lymfesystemen
 • Spieren
 • Pezen
 • Gewrichten
 • Organen
 • Trauma’s
 • Ziektes
 • Ongemakken
 • Kwalen & klachten


Niet geschikt bij:

 • Twijfel (navragen behandelend arts)
 • Slikken van bloedverdunners
 • Lokale chemo (6 maand)
 • Chemo (1 jaar)
 • Trombosegevaar
 • Bepaalde spataders
 • Epilepsie
 • Rosacea
 • Zwangerschap + borstvoeding
 • Irritatie van de huid zoals zonnebrand, open wondjes en littekens
 • Lokaal op littekens (<6mnd)
 • Ernstige nier-, hart of leverproblemen

Belangrijk

 • Het lichaam gaat resetten. Hierdoor kan het gaan opzwellen, stijf worden en het kan 2 tot 10 dagen vocht vasthouden. Wat kun je doen? Bleekselderijsap is zeer vocht afdrijvend – komkommersap en peterselie gebruiken met de maaltijden.
 • Jezelf niet zo goed voelen of moe voelen net na een behandeling (ook de dagen erna!). Dat zijn puur oude dingen die eruit komen! Er gebeurt stiekem heel veel in het lichaam dus het lichaam heeft de energie nodig om het te verwerken en om de afvalstoffen eruit te werken.
 • Alles wat pijn doet met de behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen en ontstekingen.
 • Oude emoties of patronen kunnen nog even omhoog komen -omarm dit- weet dat het iets ouds is wat nu eruit komt – je hoeft hier helemaal niets mee te doen- dit gaat er vanzelf uit.
 • Spoelen, spoelen, spoelen (drink veel water en/of thee, voor en na de behandelingen) hoogstwaarschijnlijk zal je lichaam hier zelf al om gaan vragen.
 • Om de afvalstoffen en verklevingen af te laten brokkelen gebruikt omega3 en/of ga ontzuren en/of ga proberen elke dag minimaal 1x wat bitters te eten.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Transformational Cupping en "reguliere" cupping?

Bij Transformational Cupping wordt er holistisch gekeken. Er wordt gewerkt met cupping maar ook is er een groot team beschikbaar die ik ter ondersteuning kan raadplegen met betrekking tot alle vragen over ziekte, klachten, kwalen en ongemakken. Zo kan ik tips krijgen met betrekking tot het lichaam en waar te werken maar ook tips met betrekking tot kruidenleer en voeding als medicijn. Zelfs doktoren zie je tegenwoordig Googelen of te snel een diagnose maken en maar weer een antibioticakuurtje voorschrijven omdat ze niet ver genoeg verder zoeken. Iedere klacht heeft een oorzaak! Maar soms is dat even door puzzelen. Met de 15 specialisten en meer dan duizend cuppers (waaronder ook heel veel specialisten) komen we vaak beter bij een oorzaak en oplossing dan veel doktoren.

Wat doet Transformational Cupping met je lichaam?

We verzamelen in ons leven veel afvalstoffen. Bijvoorbeeld door de vervuilde lucht, maar ook door chemicaliën op ons voedsel en bijvoorbeeld door medicijnen. Onze organen zijn overbelast en kunnen dit niet altijd goed verwerken. De afvalstoffen komen dus vast te zitten in je lichaam. Dit kan zijn in de aderen, in het bloed, in de darmen, in de huid, in de hersenen, in het lymfesysteem, in de organen, in de meridianen, in het bindweefsel, in de spieren, etc.
Omdat de afvalstoffen op alle lagen zitten werken we met Transformational Cupping indien gewenst ook met voeding en met speciale manieren van reinigen en het lichaam kracht geven en het lichaam geven wat erbij past. Mocht dit niet gewenst zijn dan kan er ook alleen gewerkt worden met de cup. Zo worden afvalstoffen los ‘gecupt’ en het lichaam kan deze afvalstoffen op natuurlijke wijze afvoeren. Ook alleen hiermee worden geweldige resultaten behaald.

Is Transformational Cupping gevaarlijk?

Nee. De behandeling zelf kan, afhankelijk van de hoeveelheid verklevingen in het lichaam, gevoelig zijn. Door het vacuüm trekken van de cups kunnen er rode en/of blauwe plekken ontstaan. Deze verdwijnen na 3-5 dagen. Bij Transformational Cupping is er nog nooit iets misgegaan. Tijdens en na een Transformational Cupping behandeling blijven we vragen, checken en doorzoeken bij de cliënten. Let wel op dat je je bij een professionele TC therapeut je laat cuppen.

Waar kun je Transformational Cupping allemaal bij inzetten?

Iedere dag en heel de dag door krijgen we chemische en onnatuurlijke stoffen binnen. Omdat we in onze generatie dit al van kinds af aan hebben, zijn onze organen overbelast en kan ons lichaam het zelf niet meer zo goed opruimen. We worden steeds vermoeider, zwakker en dikker. Ons lichaam heeft hulp nodig! Met de juiste middelen die bij jouw lichaam passen kunnen we bijna iedere klacht, kwaal, ziekte of ongemak verminderen en in veel gevallen oplossen. 
Transformational Cupping werkt op alle lagen: huid, vet, verklevingen, afvalstoffen, blokkades, littekens, aderen, striae, bindweefsel, meridianen, lymfesysteem, spieren, pezen, gewrichten, organen, trauma’s, ziekten, ongemakken, kwalen en klachten.
De meest fantastische resultaten resultaten zijn er bijvoorbeeld behaald bij: allergieën, angsten en fobieën, auto-immuunziekte, bloedarmoede, darmklachten, depressie, diabetes type 2 en 1, eetproblemen, extreme trauma’s, fibromyalgie, gewoontes (geen controle meer over wat wel en niet), helder denken (niet altijd meer mogelijk), hielspoor, huidziekten, ischias, libidoproblemen, lipoedeem en oedeem, maagproblemen, malende gedachten, migraine, onrustige benen, ontstekingsziekten, onzekerheid, overgewicht, overprikkeld (te snel zijn), patronen (ongewenste), reumatische aandoeningen, slaapproblemen, tinnitus, vermoeidheid, verslavingen, wilskracht (te weinig), zenuwstelsel (verstoringen), niet zwanger kunnen worden na alles geprobeerd te hebben, etc.
Door het lichaam uit de verstoringen te halen en het te geven wat het nodig heeft is de sleutel tot genezing. 

Wanneer mag er niet gecupt worden?

 Bij twijfel (navragen dokter), huidziekten, lokale chemo (6 maand), chemo (1 jaar), trombosegevaar, over bepaalde spataders, zwangerschap en borstvoeding.

Doet de behandeling pijnlijk?

Het kan zeker gevoelig zijn maar het mag nooit teveel pijn doen. Ik blijf steeds checken bij u of het draaglijk is. Alles wat pijn doet bij een behandeling zijn afvalstoffen, verklevingen of ontstekingen. Mocht het betrekking hebben op traumawerk bepalen we in overleg, hoever er gegaan wordt met de behandeling.

Wat bedoel je dat er trauma kan loskomen tijdens of na de behandeling?

Het is pas wetenschappelijk bewezen dat energie, herinneringen, trauma niet alleen opslaan in de hersenen, maar ook in cellen in het lichaam. Door blokkades op te lossen kan het dus zijn dat oude geblokkeerde energie er ook uit komt. Dit kunnen dingen zijn die je in je hoofd allang hebt opgelost maar wat in je lichaam nog als een blokkades zat waardoor bepaalde plekken de energie niet goed stroomde of waar jij wat starheid voelde. Vandaar dat mensen vaak na TC zo’n verlichting voelen. Als we werken op trauma’s dan hoeft dat echt niet heftig eruit te komen. Ieder heeft zijn eigen manier van verwerken en nogmaals, wie weet dat je het in je hoofd al ver had opgelost.
De ene persoon gaat snachts tanden knarsen, de ander droomt erg erna, de ander gaat zweten erna, een ander voelt dat hij moet bewegen of de sauna in wil of een bad of douche wil of gaat trillen. Trauma werk klinkt heel heftig, maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Sterker nog in 95% van de gevallen zijn we ons er niet eens bewust van.

Waarom heb ik rode en blauwe plekken na het cuppen?

In Oosterse geneeswijzen zien ze bloed als reinigend, bloed geeft leven en bloed is helend. Door de verklevingen los te halen kan er zuurstofrijk bloed doorheen om de plek te reinigen en helen. 
Het hoeft niet altijd blauw te worden. Sommige mensen hebben een dikkere huid of komt het bloed minder makkelijk buiten de bloedbanen. Ondersteunen met voeding kan bijdragen en het sneller loskomen van de afvalstoffen en verklevingen.

Ik wil langskomen om mijn benen te cuppen. Worden beide benen samen gecupt?

Bij de behandeling van de benen worden beide benen niet in 1 beurt behandeld. Op 1u tijd kan er 1 volledig been & bil behandeld worden. Het andere been wordt meestal na een week behandeld (of indien er geen blauwe plekken/ gevoeligheid meer is kan dit vroeger). Dit is om te voorkomen dat er teveel afvalstoffen worden vrijgegeven ineens. Het is best dit op te bouwen zodat het lichaam tijd krijgt om de afvalstoffen op te ruimen en overbelasting te voorkomen. 

Na hoeveel behandelingen heb je resultaat?

Elke behandeling geeft resultaat. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af per persoon. Wanneer u in combinatie de voedingstips volgt heeft u 20 tot 50 keer sneller resultaat. Resultaat is echter persoonsgebonden en kan niet gegarandeerd worden.

Hoe vaak moet je je laten cuppen?

Je kan best starten met een kuur vb. elke week à 2 weken. Eens de verklevingen en klachten verdwenen zijn kan je 1 à 2 maal per maand langskomen als onderhoud. Dit is echter volledig afhankelijk per persoon, de klachten en hangt ook af van het voedingspatroon en de levensstijl.

Is het resultaat van een Transformational Cupping behandeling blijvend?

In veel gevallen wel omdat we ook kijken naar de oorzaak van het probleem. Dit kan bijvoorbeeld komen van het gebruik van de anticonceptiepil. De meeste afvalstoffen zijn opgebouwd in heel wat jaren voor de behandeling. Mocht het deels terugkomen zal dit ook een lange tijd duren (tenzij een ziekte aan de grondslag ligt zoals lipoedeem, maar ook dit kan in verre mate vermindert worden). Door te kijken naar welke voeding, medicijnen, etc. verstorend zijn voor het lichaam kunnen we de oorzaak wegnemen.

Kan ik iets doen voor de cuppingsessie?

Om 20 tot 50x sneller resultaat te boeken, raad ik aan om je voeding wat aan te passen, zoals het vermijden van bewerkte voeding, toegevoegde suikers en e-nrs, zuivel, varkensvlees. Een sapkuur of het toevoegen van sappen is heel gunstig om je lichaam te ontzuren. Puur seldersap is helend voor allerlei kwalen. Indien je niet de mogelijkheid of tijd hebt om zelf te sappen, bestel ze dan en laat ze bevroren leveren. Frecious biedt 100% biologisch geperste sappen aan die diepgevroren bij je thuis worden geleverd. Gebruik code ‘SKINSPA15’ voor 15 euro korting.  

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling? Mag je direct sporten?

Plan geen drukke activiteiten, aangezien er detox verschijnselen kunnen optreden en geef uw lichaam rust. Ik raad aan een (kleine) wandeling te maken na de behandeling omdat het lymfestelsel alleen werkt met beweging. Dus dit bevordert de afvoer van de afvalstoffen. Vooral goed naar je lichaam luisteren. Waar is behoefte aan? 

× Kan ik je ergens mee helpen?